Om å være mamma

Å være mamma er en utrolig spesiell gave å få. Jeg har vært og er mamma til to flotte barn. Det innebærer glede for det meste. Men også bekymringer og frustrasjoner.  jeg gleder meg over mine barns personligheter. De er fantastisk begge to, på hver sin måte. Jeg synes det er viktig at barn skal få være seg selv - fullt ut. Alle er forskjellige, har forskjellig væremåte og reagerer på forkskjellig måte. Barn skal få være barn når de er det og.  Alle som foreldrer har et ansvar og la barnet ditt være barn. F. eks: det er en grunn for at det er aldersgrenser på diverse spill og filmer. Det er en grunn for dette. Det er ikke alt et barn trenger å få servert fra oss foreldre. Er barnet ditt 9 år, så leier man helst ikke en film der det er 11 årsgrense- vi trenger ikke å gjøre barn større enn det de er. Tøffere enn de er.  Jeg er veldig opptatt av at det fins en grense når det gjelder alt. Og at vi som mamma og pappa er oppmerksom på hva barnet ditt gjør, både når det gjelder internett, film og spill. Det handler om å bry seg - og la barn være barn :)

Når man har barn, blir de jo selvfølgelig ikke yngre ;) Tiden går og alle forandrer seg. Barna også. Sønnen min er 11 år og er blitt en utrolig god svømmer. Aldersgrense i badelandet her i kommunen er 10 år pluss at du skal være svømmedyktig. I dag var første dagen for Oddvar alene sammen med en kompis i badeland.. Tror du mamma etter ei lang nattevakt greide å slappe av? Hmm nånei.. litt vanskelig ja.. Man ser for seg alt som kan skje.. Hadde gitt han en del restriksjoner om diverse regler når du er på svømming uten mamma og pappa ;) og da jeg kom med at han måtte jo for all del ikke ha noe tyggis eller drops - da sa han: mamma, no må du slutt å tenk sånn- hallo tyggis i badeland?? det har man da ikke..   hihi, man ser for seg alt.. men, man må bare innse at ungene blir eldre de også :)  innse at de er på god vei :) det å være seg selv, få ansvar og utvikle seg : ) ♥

Én kommentar

Marthe

20.feb.2010 kl.19:24

Fint innlegg :) Klem<3

Skriv en ny kommentar

solvisinblogg

solvisinblogg

32, Bodø

32 år ung, frodig på alle måter, mange sider av meg selv- bare du tørr å bli kjent med meg. 2 skjønne barn som er en flott jente på 9 og en flott gutt på 11. Er også så heldig å ha en flott samboer, en mann som betyr mye for meg. Jeg liker interiør, dans, være sosial med venner, shoppe, reise, dyr, og naturen. Jeg er ikke så sportslig av meg, men planene er der.

Kategorier

Arkiv

hits